vrijdag 15 augustus 2014

Wat doet een leerkracht in de vakantie?

"Wat doet een leerkracht in de vakantie?"
"Die leerkrachten hebben klagen, 2 maanden zomervakantie!"
"We zijn al half augustus, ge moogt er ook weer bijna aan beginnen!"

Zinnen die alle leerkrachten onder ons ongetwijfeld al ontelbare keren moeten horen hebben. Waarbij wij dan telkens onszelf proberen verdedigen dat we na onze werkuren ook nog heel wat uurtjes moeten voorbereiden. Of dat we onze vakantie goed kunnen gebruiken om onze klas klaar te stomen.
En na een tijdje geven we het dan gewoon op, laten we hen zeggen, proberen er een lachje uit te brengen en bedenken we gewoon dat we zelf meer dan genoeg weten dat het onderwijs niet steeds rozengeur en maneschijn is, dat we heel veel tijd in onze job stoppen, maar dat we wel heel veel voldoening uit onze job halen en met plezier voor de klas staan!

Deze blog werd gemaakt om toch eens aan alle mensen (die dergelijke zinnen uitspreken) te tonen wat een leerkracht zoal doet en maakt in de vakantie en na de werkuren. Maar bovenal om alle ideeën met andere leerkrachten uit te wisselen, zodat zij misschien toch wat tijd besparen in de voorbereidingen en hier inspiratie kunnen opdoen.

Een grote inspiratie voor mijzelf was de blog 'Gietjes Corner', die je kan bezoeken op volgende link: Gietjes Corner
Haar invloed zal dan ook op mijn blog toch wel te merken zijn.

Alvast veel kijk-, lees- en inspireerplezier op deze blog.
En voor alle leerkrachten: Wij weten beter! ;-)

1 opmerking:

  1. Beste juf Lisa, kunt u me aub eens uw klasafspraken doorsturen? Zéér bruikbaar in de klas ;-) Bedankt! tania.lemahieu@telenet.be

    BeantwoordenVerwijderen